Източник от палестинската групировка "Хамас", говорейки с Al Mayadeen, отрече връщането към преговорите във вторник, както се твърди от израелските медии.

По-рано високопоставен източник от Палестинската съпротива каза на Al Mayadeen, че израелската окупация не е сериозна в опитите си да се върне към преговорите, подчертавайки настояването на "Хамас" да спре израелските кланета срещу народа на Газа.

Високопоставеният източник подчерта, че "Хамас" вярва, че Израел не е сериозен" относно постигането на сделка, възприемайки маневрите на "Израел" като опити да замъгли и оправдае продължаващото извършване на престъпни действия срещу палестинския народ.

Рестарт на преговорите между Израел и Хамас за освобождаването на заложници

Рестарт на преговорите между Израел и Хамас за освобождаването на заложници

Разговорите ще продължат след седмица

Припомняме, че по-рано беше съобщено за рестарт на преговорите между Израел и "Хамас" за освобождаването на заложници през следващата седмица.

Решението за подновяване на преговорите дошло след среща на ръководителите на Мосад и ЦРУ, на която министър-председателя на Катар, която е била посредник.

В края на срещата било взето решение следващата седмица да започнат преговори въз основа на нови предложения, водени от посредниците Египет и Катар и с активното участие на САЩ.