Руската армия атакува украинския Харков с безпилотни летателни апарати рано тази сутрин. Атаката е продължила часове наред. Това съобщават военните, цитирани от УНИАН. Край на тревогата е бил обявен около 2 часа. 

Около 00:10 часа началникът на Харковския гарнизон Сергей Мелник написа, че в района са забелязани руски БЛА. В 00:23 командването на ВВС на Въоръжените сили на Украйна в канала си в Telegram съобщи за група "Шехед"-и, които се насочват към Харков. Гражданите бяха призовани да не пренебрегват сигналите за въздушна атака.

Впоследствие кметът на града Игор Терехов съобщи, че в Харков е била чута експлозия. Началникът на Харковската областна военна администрация Олег Синегубов отбеляза, че руските войски нанасят удари с дронове.

"Жителите на Харков и региона: останете в убежищата", призова той.

По-късно стана ясно, че експлозиите са били няколко. 

Русия отново удари Харков

Русия отново удари Харков

Експлозии са чути в града

Харков е сред тежко пострадалите при руските удари като инфраструктура. Продължава възстановяването на 5-та топлоелектрическа централа. 

Украинският енергиен министър Герман Герашченко каза, че щетите от руските атаки срещу енергийните съоръжения на страната миналата седмица може да възлизат на милиарди. 

В нощта на 22 март Русия извърши най-голямата атака срещу украинския енергиен сектор, като изстреля около 90 ракети и 60 дрона по цели в различни региони на страната.

Припомняме, че ден по-рано бяха ранени най-малко 10 души при удар в столицата Киев. 

От средата на миналата седмица Киев отново бе подложен на ожесточени руски атаки след 44-дневна пауза.

13 украински цели поразила Русия в Белгородска област
Обновена

13 украински цели поразила Русия в Белгородска област

От началото на годината Белгород и Белгородска област ежедневно са атакувани

В същото време, Русия обяви украински таки в Белгородска област. Според руските власти са били свалени 13 въздушни цели.