През нощта руските войски са обстрелвали районите Слободски и Киев в Харков, съобщи кметът на Харков Игор Терехов. И предишната нощ също имаше обстрел по Киевския район на Харков, информира Украинформ.

Обстрелът е бил в малките часове на нощта, около 3.30, уточни ръководителят на Харковската областна военна администрация. Олег Синегубов уточни, че ракетните удари са били регистрирани в Слободския и Киевския район около 3,30 ч. местно време.

Ранени от шрапнели са двама възрастни и две деца на възраст 5 и 17 години.

Украинските власти съобщават за удари по центъра на Харков

Украинските власти съобщават за удари по центъра на Харков

Засега няма информация за пострадали и сериозни разрушения

Украинските служби съобщават за обстрел в Днепропетровска област - районите Никопол и Криворижя.

Според Валентин Резниченко, ръководител на регионалната военна администрация, руските войски са използвали многоцелеви ракетни установки "Град" и тежка артилерия.

Най-тежко е засегнат град Никопол, по който са изстреляни повече от 40 снаряда. В резултат на обстрела е ранена 57-годишна жена. В града са повредени единадесет многоетажни и частни къщи, лицей, детска градина, център за социални услуги, няколко предприятия, газопроводи и електропроводи.

Масиран обстрел на Харков
Обновена

Масиран обстрел на Харков

Има разрушения и пострадали

Припомняме, че украинската армия премина в контраофанзива и успя да си върне контрола на ключови градове в Харковска област. Руските сили от региона се изтеглиха и се прегрупираха. Русия поднови ракетните удари срещу Харков.