Руските войски са нанесли удари в Киевския район на Харков през изминалата нощ. Това съобщи кметът на Харков Игор Терехов.

"През нощта, около половин час след полунощ, имаше ракетен обстрел по Киевския район на Харков. Засега няма информация за пострадали и сериозни разрушения.

По данни на военната администрация на Николаевска област снощи руските войски са обстрелвали покрайнините на Николаев и близките села. Съобщава се, че в резултат на този обстрел няма жертви.

Поразен е "инфраструктурен обект" в село Черноморка, по данни на Виталий Ким, ръководител на Николаевската военна администрация. Селата Ивановка и Яселка остават без електрозахранване.

Селата по демаркационната линия на Березневатската община остават под постоянен обстрел.

Припомняме, че преди седмица руска ракета удари петролна база в Кривой рог. В резултат на удара избухна голям пожар, който причини огромни щети. Президентът на Украйна Володимир Зеленски многократно обвиняваше Русия за нанасяне на ракетни удари върху цивилни структури. По-рано днес бе съобщено и за ракетен удар по язовирна стена, което предизвика евакуация на жителите на близките населени места.

Масиран обстрел на Харков
Обновена

Масиран обстрел на Харков

Има разрушения и пострадали