Хизбула е изстреляла най-малко пет ракети срещу Хайфа - третия по големина град в Израел, съобщава АП.

При нападенията, започнали малко след 13.10 часа местно време, са ранени 19 души, цитира последни данни СиЕнЕн. Не се съобщава за загинали.
Около 15 ракети са били изстреляни по израелските територии днес, съобщиха от армията.

Двама репортери на АП уточняват, че са видели гъсти кълба дим, издигащи се над централната част на Хайфа и близо до главното пристанище. На някои места се виждали линейки.

От началото на израелската офанзива в Ливан - на 12 юли от Хизбула са изстреляли стотици ракети по градовете в северната част на Израел. Хиляди жители на засегнатите места са принудени дни наред да стоят в подземни скривалища. Въпреки взетите мерки за сигурност на 16 юли при нападения на Хизбула загинаха 8 души.

Междувременно стана ясно, че при днешните нападения е бил ударен пост за наблюдение на ООН.

От израелската армия обявиха, че ракети на Хизбула са ударили поста на ООН близо до израелския град Зарит. От друга страна обаче служител на ООН подчерта, че атаката е дошла от израелската армия.

На поста са нанесени сериозни поражения, но защастие няма ранени. По време на атаката миротворците от Гана, под чието командване бил постът, се намирали в скривалища, уточняват представители на ООН.