Няколко противотанкови ракети са били изстреляни от Ливан по израелска военна база и военни превозни средства в северната част на Израел, съобщиха от израелската армия, цитирани от израелските медии.

От израелската армия уточниха, че има ударени мишени.

Израелските военни са отвърнали на огъня, като са ударили по източниците на удара и цели в южната част на Ливан. Израелските военни са изстреляли повече от 100 артилерийски снаряда. 

Израелските военни обявиха по-късно, че никой не е пострадал при атаката от Ливан. 

По-рано днес ливанската армия обяви, че израелски безпилотен самолет е нарушил въздушното пространство на Ливан и е хвърлил запалителен материал, който е предизвикал пожар в борова гора край границата.

В информации от Ливан се твърди, че безпилотни летателни апарати са хвърлили запалителни материали в горичка, намираща се наблизо, известна като фермата Бастра, за да подпалят мястото, така че да открият допълнителни цели за удряне.

Израелската армия потвърди, че в района са избухнали пожари заради военни действия.

В информации в Ливан се уточнява, че е имало пожар в района Марун ал Рас, на границата с Израел. Оттатък границата жителите на израелските селища Авивим и Йирон съобщават, че са чули експлозии.

Израелската армия обяви, че жителите, които живеят на четири километра от границата с Ливан, трябва да останат в домовете си и да отворят убежищата си, но че няма нужда да влизат в тях, освен ако не чуят сирените за тревога. От армията също така са призовали местните жители да отменят всички дейности по границата.

Иран плаши Израел с последствия заради агресията срещу Сирия, Ливан и Ирак

Иран плаши Израел с последствия заради агресията срещу Сирия, Ливан и Ирак

"Израел трябва да разбере последствията от своите агресивни действия и че те имат цена"

Нападението става ден, след като лидерът на ливанската радикална групировка "Хизбула" Хасан Насрала каза, че групировката му ще отмъсти за атаките с дронове миналата седмица в Бейрут, за които той обвини Израел, "на всяко възможно място по границата".

"Нашият отговор за събитията от миналата седмица ще бъде (предприет от) в Ливан срещу израелски цели. Обикновено нанасяме удари в района на фермите Шеба (планината Дов) ", но този път групировката нямало да ограничи атаките си върху една област, добави той.

Израелските военни подсилиха войсковите части на северната граница през уикенда заради опасения, че ще бъде извършена такава ответна атака.

В Ирак обявиха ударите на Израел за "обявяване на война"

В Ирак обявиха ударите на Израел за "обявяване на война"

След като удари подкрепяните от Иран милиции в страната