Йеменските бунтовници хуси заявиха в понеделник, че са изстреляли две ракети по Яфа, град в централен Израел, като едната е достигнала целта. Израел по-рано съобщи, че е прехванал поне една ракета, насочена към района от Йемен, съобщава "Ройтерс".

Израелската армия каза, че ракета земя-земя е задействала сирени за въздушно нападение в централен Израел.

"След сирените, които прозвучаха в редица райони в централен Израел, ракетата земя-земя, изстреляна от Йемен, беше успешно прехваната" от израелските военновъздушни сили, се казва в изявление на военните.

Хусите изстреляха ракети по военни позиции дълбоко в Израел

Хусите изстреляха ракети по военни позиции дълбоко в Израел

"Няма да се поколебаем да разширим военните си операции срещу израелския враг"

В изявлението не се казва кой е изстрелял ракетата.

Припомняме, че подкрепяните от Иран хуси многократно са изстрелвали ракети и дронове срещу Израел в знак на солидарност с палестинците, откакто войната в Газа започна с нападение на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври.

Хусите предупредиха по-рано, че непрекъснатата подкрепа за Израел от Съединените щати и Великобритания ще постави техните интереси "под огън".

Поредният удар срещу Израел дойде и за годишнината от войните, които Израел води срещу "Хамас" в Газа и "Хизбула" в Ливан. 

Израел засилва бомбардировките върху Газа на първата годишнина от войната

Израел засилва бомбардировките върху Газа на първата годишнина от войната

От своя страна Хамас заяви, че е ударил търговската столица на Израел Тел Авив с ракетен залп

Израел засили своята въздушна и сухопътна офанзива в Газа срещу бойци на "Хамас" и командни пунктове в понеделник.

Ракетите на Хизбула удариха третия по големина град в Израел Хайфа тази сутрин, когато изглеждаше, че Израел е готов да разшири сухопътните нахлувания в Южен Ливан на първата годишнина от войната в Газа.