Нападение с два коктейла "Молотов" беше извършено срещу кубинското посолство във Вашингтон. Това обяви външният министър на Куба Бруно Родригес Парила в публикация в Twitter (X), съобщава "Ройтерс". Няма данни за ранени.

Нападението е извършено късно в неделя, часове след като лидерът на Куба Мигел Диас-Канел се завърна на острова от Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Посолството отвори отново врати през 2015 г., когато страните възстановиха дипломатическите връзки, прекъснати от 1961 г. Родригес изтъкна, че по сградата е стреляно и с пушка при предишно нападение през 2020 г.

Куба отново отрича да е имало звукови атаки срещу посолството на САЩ

Куба отново отрича да е имало звукови атаки срещу посолството на САЩ

Атаките са фалшиви новини според първия дипломат на Куба

"Антикубински групи прибягват към тероризъм, когато се чувстват безнаказани, нещо, за което Куба многократно е предупреждавала американските власти", каза Родригес в публикацията.

По-рано този месец официални представители на САЩ и Куба постигнаха напредък по редица въпроси по време на разговори на високо ниво във Вашингтон. Основните притеснения на Куба са, че тя остава в списъка на САЩ с държави, спонсориращи тероризма, както и продължаващото икономическото ембарго на Вашингтон от времето на Студената война от страна на администрацията на Байдън.

Куба арестува 17 души, вербували в полза на Русия

Куба арестува 17 души, вербували в полза на Русия

Кубинските власти разбиха мрежа, чиито участници са принуждавали кубински граждани да се бият в Украйна