Повече от 5000 души се включиха в протест срещу задължителна ваксинация срещу коронавирус в гръцката столица Атина в сряда, предаде "Ройтерс". Някои от тях развяваха гръцки знамена и дървени кръстове. С викове "Вземете ваксините си и се махайте оттук!", те призоваха премиера Кириакос Мицотакис да подаде оставка, протестиращите се събраха пред парламента. Демонстрацията се проведе под силно полицейско присъствие.

Неотдавнашно проучване на Pulse за телевизия Skai установи, че повечето гърци заявяват, че ще се ваксинират, а мнозинството подкрепя задължителната ваксинация за някои групи от населението. 41% от гърците са ваксинирани с две дози. В понеделник правителството нареди задължителна ваксинация на здравни работници и персонал в домовете за възрастни след рязко нарастване на новозаразените в средата на жизнено важния туристически сезон.

Мицотакис обяви, че персоналът на старческите домове трябва да се ваксинира незабавно, докато здравните работници трябва да бъдат ваксинирани от 1 септември.

Италия, Франция и Гърция със задължителна ваксинация за здравните работници, Британия не е сигурна

Италия, Франция и Гърция със задължителна ваксинация за здравните работници, Британия не е сигурна

Саудитска Арабия провежда широка политика "без ваксина, без работа" в публичния и частния сектор

Страна с 11 милиона души, повече от 444 700 души са били заразени от началото на пандемията, а 12 782 са починали. В сряда властите регистрираха близо 3000 нови случаи.

Хиляди протестираха и във Франция срещу задължителна ваксинация.