И тази вечер Русия удари по Украйна, съобщават украинските медии.

Според тях цели са били пристанището на Одеса и Харков.

Ръководителят на Одеската областна военна администрация (ОВА) Олег Кипер съобщи, че ракета е поразила транспортно-логистично съоръжение от пристанищната инфраструктура.

По-рано в Одеска област беше обявена въздушна тревога. "Зеркало недели" съобщи, че в Одеса е имало взрив.

По предварителна информация е бил отблъснат набегът на няколко безпилотни самолета камикадзе, изстреляни от руската армия в Одеска област.

Украинските канали за наблюдение твърдят, че в момента във въздуха няма дронове "шахедин". Все още няма съобщения за попадения или каквато и да е информация за последствията от рейда.

Междувременно в източните райони на Украйна е обявена въздушна тревога. Военновъздушните сили предупреждават за опасност от удари с балистични ракети.

В Харков е прозвучала експлозия, съобщи кметът на града Игор Терехов в телеграмен канал.

"Според информация, която се нуждае от уточнение, има поне една жертва", написа той.

Силни взривове отекнаха в Одеса тази сутрин

Силни взривове отекнаха в Одеса тази сутрин

Поразени са два пристанищни терминала за износ на земеделска продукция

По предварителни данни експлозията е станала в покрайнините на града.

В 20:16 ч. местно време командването на военновъздушните сили на Въоръжените сили на Украйна съобщи за ракетна заплаха в региона. В 20:27 ч. началникът на Харковския гарнизон и на отбранителните сили на града Серхий Мелник предупреди в съобщение в Telegram за риска от удари на руски управляеми авиационни бомби.

По-късно кметът на Харков Игор Терехов заяви, че по предварителни данни експлозията е станала в покрайнините на града. В резултат на обстрела е пострадал един човек - краката му са пострадали от отломки.

Пет от седем дрона са били свалени над област Одеса съобщиха по-късно от ВВС на Украйна. Има обаче и попадения - дрон е ударил ферма. Над областта е свален и разузнавателен дрон "Орлан-10". Донецка област е била атакувана и с ракети С-300/400.