Американската администрация е поискала от "Дойче банк" информация за сделки, в които вероятно е замесен бившият съветник на американския президент Доналд Тръмп по националната сигурност Майкъл Флин или свързани с него структури, предаде Дойче веле.

Според информация на в. "The Wall Street Journal", искането е отправено във връзка с разследването на спецпрокурора Робърт Мълър за руската намеса в американските президентски избори.

По-рано Флин се призна за виновен, че е излъгал при свои предишни показания по делото и изрази готовност да сътрудничи на разследването.

Майкъл Флин призна, че е лъгал ФБР за Русия

Майкъл Флин призна, че е лъгал ФБР за Русия

Лъгал "съзнателно и умишлено"

В началото на месеца различни медии съобщиха, че представители на "Дойче банк" са били извикани да дадат показания, но бяха огласени противоречиви версии за това по какво дело са им връчени призовки. Сред предположенията фигурираха и връзки на германската банка с Доналд Тръмп и бившия шеф на щаба му Пол Манафорт.

Белият дом отрече американското представителство на "Дойче банк" привлечено по разследването на Мълър.

В медиите се прокрадна информация, че интересът към "Дойче банк" е предизвикан от вероятна връзка между Тръмп и изпирането на руски пари чрез германската банка.

Кредитите на Тръмп от Deutsche Bank - свързани с прането на руски пари?

Кредитите на Тръмп от Deutsche Bank - свързани с прането на руски пари?

Според Люк Хардинг, автор на книга за руските връзки...