Испания иска Македония и Албания заедно и да започнат преговори с ЕС възможно най-скоро. Това стана ясно след днешната среща в испанската столица Мадрид между премиера Педро Санчес и македонския му колега Зоран Заев, предаде МКД.

Срещата е била оценена от двете страни като историческа, нова, важна страница за по-нататъшното развитие на двете приятелски страни, са заявили от правителствената пресслужба. Испания високо оценява реформите, осъществени от Македония, каза премиерът Санчес, подчертавайки, че те, както и изпълнението на другите критерии за присъединяване към ЕС, са най-важните процеси, които страната е постигнала и доставила на Брюксел.

Северна Македония не си дава идентичността и езика срещу членство в ЕС

Северна Македония не си дава идентичността и езика срещу членство в ЕС

Зоран Заев все още е оптимист за намиране на решение на спора с България

Двамата министър-председатели оцениха тази първа среща на премиерско ниво като особено важна за бизнесмените от двете страни и се споразумяха, че те ще вземат още по-голямо участие в насърчаването на бизнесмени от двете страни да си сътрудничат по съвместни инвестиционни проекти. Очаква се взаимна подкрепа между двете страни и двете правителства, тъй като е необходимо прогресивните сили да бъдат подкрепяни по пътя към просперитета, подчертаха премиерите Санчес и Заев.

САЩ се ангажират да подкрепят страните от Западните Балкани по пътя им към европейска интеграция и членство в европейски и евроатлантически институции, заяви по-рано днес говорителят на Държавния департамент Нед Прайс.

ЕП подкрепя Северна Македония за ЕС

ЕП подкрепя Северна Македония за ЕС

Пендаровски се срещна с Давид Сасоли и Илхан Кючюк