Всички бойци от батальона "Запад-Ахмат" ще останат в Чечения. По-рано Рамзан Кадиров заяви, че е събрал тази "елитна" част, за да я изпрати в Украйна.

Това съобщи Институтът за изследване на войната (ISW).

Ръководителят на Чеченската република се опитва да обясни това свое решение с това, че бойците уж трябва да "изпълнят дълга си към родината".

"На първо място, в тези части войниците ще изучават военното дело, ще тренират, ще развиват издръжливост, ще укрепват физиката си и ще повишават готовността си", каза той.

Анализаторите на ISW смятат, че Кадиров умишлено не ангажира по-голямата част от военните си сили във войната срещу Украйна.

ISW: Рамзан Кадиров изпрати нов батальон в Украйна

ISW: Рамзан Кадиров изпрати нов батальон в Украйна

Русия продължава с ракетните удари

Припомняме ви, че по-рано руски пропагандисти писаха, че руският президент Владимир Путин се е подразнил от участието на "кадировските войски" във войната срещу Украйна, тъй като те не са се отличили по никакъв начин по време на военните действия.

Руснаците може би се подготвят за украинска контраофанзива в района на Снегиривка-Зеленодолск в Южна Украйна.

Както беше отбелязано, за това свидетелства фактът, че руските сили активно минират бреговете на река Инхулт в районите, граничещи със Снегиревка и Зеленодолск.

Руснаците нанесоха локални наземни удари в близост до границата между Херсонска и Николаевска област.

Кадиров обяви задачите си в Украйна

Кадиров обяви задачите си в Украйна

Чеченците няма да се изтеглят

Освен това, пише ISW, руските сили нанасят наземни удари източно от Северск, източно и южно от Бахмут и неуспешно се опитват да напреднат северозападно от Донецк.

В същото време украинските сили водят ограничени позиционни боеве северно от Харков.