Чеченският президент Рамзан Кадиров заяви, че приоритетната му задача по време на специалната операция в Украйна е била да унищожи остатъците от терористите, които са избягали от Чеченската република.

Според Кадиров, въпреки че съюзническите сили са освободили цялата територия на ЛНР, специалната операция за чеченците все още "далеч не е приключила".

"За нас основният въпрос е да си разчистим сметките с шайтаните, които вилнеят в Чеченската република. Търсим ги от дълго време те са официално признати за терористи. Те отвличат хора в Чеченската република, убиват и осакатяват цивилни", пише той в Telegram.

Ръководителят на Чечня подчерта, че от самото начало на специалната операция е наблегнал именно на разкриването на местонахождението на тези терористи. Той изрази надежда, че руският президент Владимир Путин ще даде заповед за ликвидиране на бойците и ще изпрати чеченски отряд, който да изпълни тази задача.

Боеве за Славянск след нощ с въздушна тревога над цяла Украйна

Боеве за Славянск след нощ с въздушна тревога над цяла Украйна

В Черно море руският флот разполага с четири носителя на високо прецизни оръжия

На 3 юли руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин, че руските сили са поели контрола над Лисичанск, който бе последният останал голям град под контрола на украинските въоръжени сили в Луганска област. Ден по-рано самият Кадиров се похвали с неговото превземане.

ЕЦБ: Войната в Украйна засяга повече Европа, отколкото САЩ

ЕЦБ: Войната в Украйна засяга повече Европа, отколкото САЩ

Сложна ситуация на Стария континент в следващите месеци прогнозира Де Гиндос

Путин предложи на участниците в бойните действия в Луганск да си починат и да "укрепят бойните си способности".