Руски военни блогъри твърдят, че украинските сили са напреднали незначително в Курска област на фона на общо забавяне на украинските операции, тъй като руските сили продължават опитите си да стабилизират фронтовата линия в района.

Това се посочва в дневния анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Украински официални лица продължават да обсъждат текущите украински операции в Курска област и предлагат своите тълкувания на политическото въздействие, което Украйна може да цели да предизвика.

Продължаващите украински операции в Курска област оказват осезаемо въздействие върху отбраната, логистиката и сигурността в Русия.

Руското правителство продължава да полага усилия за набиране на персонал в подкрепа на операциите в Курска област.

Командирът на чеченския Спецназ "Ахмат" Апти Алаудинов изглежда се представя за говорител на руската отбрана в Курска област, но твърденията му постоянно са неверни и до голяма степен противоречат на твърденията на сравнително надеждни руски военни блогъри.

Украйна разгроми руските войски в Суджа и свали руски Су-34 край Курск

Украйна разгроми руските войски в Суджа и свали руски Су-34 край Курск

Украинските военни са пленили над 100 руски военнослужещи в курска област и са напреднали от 1 до 2 километра

През нощта на 13 срещу 14 август украинските сили нанесоха голяма серия от удари с безпилотни самолети по руски военновъздушни бази в Русия, като повредиха няколко летища.

Русия: Украйна използва оръжия на НАТО при нахлуването в Курск

Русия: Украйна използва оръжия на НАТО при нахлуването в Курск

Обвинения от Кремъл

Управляващата в Грузия партия "Грузинска мечта" продължи разказа, повтарящ информационната операция на Кремъл, предназначена да оправдае насилието от Русия срещу териториалната цялост и суверенитета на държави, които в миналото са били колонизирани от Съветския съюз и Руската империя.

Руските сили напреднаха на север от град Харков и на югоизток от Покровск.