Руското Министерство на отбраната (МО) е издало официален отговор, с който отхвърля искането на съпругите на мобилизирания руски персонал за среща с руския министър на отбраната Андрей Белоусов.

Това се посочва в анализ на Института за изследване на войната (ISW).

Руската опозиционна медия SOTA публикува снимка, за която се твърди, че представлява отговор на руското МО до съпругите, с който се отхвърля искането им за среща с Белоусов поради строги процедури за планиране.

Руското правителство често се е опитвало да заглуши роднините на мобилизирани войници, които публично призовават руското МО да върне мобилизираните войници обратно в Русия.

Свързаните с руското правителство военни блогъри изтъкнаха нуждата на руската армия от повече офицери и военнослужещи със специализирани умения.

На 6 август известен руски военен блогър, свързан с Кремъл, твърди, че Русия трябва да открие повече военни учебни заведения, за да обучи повече офицери и друг персонал с определени специалности, особено артилерийски офицери.

Руски провоенен блогър, който преди това е съветвал председателя на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, твърди, че руските военни често прехвърлят войници с дефицитни специалности - като оператори на дронове, гранатомети (РПГ) и танкове - в щурмови групи поради недостиг на персонал.

Военният блогър твърди, че този персонал с дефицитни специалности често загива при нападения поради липса на подходящо обучение и че руските военни не могат да наберат подходящи заместници, които да изпълняват предишните роли на персонала с тези специалности.

Русия задържа висш военен за измама с държавни средства

Русия задържа висш военен за измама с държавни средства

Арестуван е директорът на военен парк "Патриот" край Москва

Руски източници твърдят, че на 6 август украинските сили са извършили серия от трансгранични набези в Курска област.

Руските военни блогъри до голяма степен отхвърлиха предполагаемите украински набези в Курска област, а украинските официални лица все още не са коментирали набезите.

В Русия след гладна стачка в следствения арест почина антивоенен активист

В Русия след гладна стачка в следствения арест почина антивоенен активист

Новината е потвърдена от майка му

Секретарят на руския Съвет за сигурност и бивш министър на отбраната Сергей Шойгу силно преувеличи руския напредък в Украйна от средата на юни 2024 г. насам.

Руски официални лица продължават координацията и военното сътрудничество с Иран преди иранския ответен удар срещу Израел от загриженост за руските интереси в региона.

Русия разпространи видео, уж уличаващо Гершкович в шпионаж

Русия разпространи видео, уж уличаващо Гершкович в шпионаж

В него той се среща със служител на отбранителна компания

Армения продължава да се въздържа от участие в ръководената от Русия Организация на Договора за колективна сигурност.

Руските сили напредват източно от Торецк.