Руските власти са задържали още един високопоставен служител на министерството на отбраната в последното от поредица разследвания за корупция, този път свързани с военен тематичен парк, съобщи в понеделник държавният следствен комитет, цитиран от "Ройтерс".

Генерал-майор Владимир Шестеров е задържан по подозрение за измама, съобщиха от пресслужбата. Арестуван беше и Вячеслав Ахмедов, директор на военения парк "Патриот" край Москва, който е популярна атракция за посетителите.

"Според разследването тези лица, заедно със съучастници, са участвали в кражба на бюджетни средства, предназначени за дейността и функционирането на парк "Патриот" и конгресно-изложбения център", се казва в съобщението на комисията.

Държавната информационна агенция РИА съобщи, че други служители на парка също са били задържани и разпитани.

Най-малко 10 души вече са въвлечени в най-голямата вълна от корупционни скандали, връхлитащи руските военни и отбранителни институции от години.

Акциите започнаха на 23 април с ареста на Тимур Иванов, заместник-министър на отбраната, обвинен във вземане на подкупи от строителна компания. Сред другите арестувани след това са генерал-майор от армията и заместник-началник на генералния щаб, както и бизнесмени, заподозрени в плащане на подкупи.

Русия разпространи видео, уж уличаващо Гершкович в шпионаж

Русия разпространи видео, уж уличаващо Гершкович в шпионаж

В него той се среща със служител на отбранителна компания