Израелец, изчезнал по време на атаката на "Хамас" на 7 октомври, за когото се предполагаше, че е бил взет за заложник, е открит мъртъв в граничното село, където е живял, съобщава "Ройтерс".

След дълга съдебна експертиза израелската армия потвърди идентифицирането на останките на Долев Йехуд.

Посочва се, че 35-годишният медик доброволец е сред десетките жители на кибуца Нир Оз, убити при атаката на 7 октомври, при която много домове бяха изгорени до основи.

Десетки други жители бяха взети в плен от "Хамас" в ивицата Газа, управлявана от "Хамас". Сред тях е и сестрата на Йехуд - 28-годишната Арбел, твърди семейството.

Израелски командоси откриха тяло на заложник в Хан Юнис

Израелски командоси откриха тяло на заложник в Хан Юнис

Той се обърна към близките си във видео в началото на януари

Девет дни след нападението съпругата на Йехуд ражда четвъртото им дете.

Нападението на "Хамас", при което Израел твърди, че около 1200 души са били убити в южните израелски общности, отприщи израелската офанзива в Газа, целяща да унищожи ислямистката групировка.

Общо около 250 души, включително чуждестранни туристи и работници, както и израелци, бяха взети за заложници в Южен Израел на 7 октомври. Десетки от тях бяха освободени при примирието в Газа в края на ноември.

След новината за Йехуд израелското правителство съобщи, че се смята, че 120 от заложниците от 7 октомври все още са в Газа. От тях 39 са обявени за мъртви задочно от Израел въз основа на показания на свидетели, криминалистика и разузнавателна информация.

Израел потвърди смъртта на 34-и заложник на "Хамас"

Израел потвърди смъртта на 34-и заложник на "Хамас"

Уриел Барух, взет за заложник на 7 октомври, от фестивала