Руските дипломати, експулсирани от Великобритания заради покушението срещу бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и техните семейства напуснаха руското посолство в Лондон и са се отправили към летището в повече от 10 автомобила и микробуса, съобщават руските медии.

Всички служители на посолството са излезли да изпратят колегите си, като е имало много прегръдки и целувки.

Няма кой друг да е отровил Скрипал освен Русия, отсече Тереза Мей

Няма кой друг да е отровил Скрипал освен Русия, отсече Тереза Мей

Отхвърли отричанията от страна на Путин

Руският посланик в Лондон Александър Яковенко ще отиде на летището, за да си каже лично довиждане с отпътуващите дипломати.

Днес, в съответствие с решението на британските власти, 23 руски дипломати напускат Обединеното кралство. Заедно с членове на техните семейства, общо 80 руснаци ще напуснат Великобритания.

Британските дипломати, експулсирани от Москва като част от отговора на Русия на действията на Лондон, ще се завърнат вкъщи през следващите дни.

Европейският съюз се "озъби" на Русия за покушението срещу Скрипал

Европейският съюз се "озъби" на Русия за покушението срещу Скрипал

ЕС е шокиран от нападателното използване на химическо вещество

По-рано британският премиер Тереза Мей обяви, че е "много вероятно" Русия да е отговорна за атентата в Солсбъри и по-късно обяви пакет от мерки срещу Москва, включително експулсирането на руски дипломати от страната и прекъсването на контактите на високо равнище между Лондон и Москва.

Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание на 4 март на пейка пред търговски център в Солсбъри. И двамата остават в критично състояние.

Според британското правителство те са били отровени с нервнопаралитичното вещество новичок, което е било разработено в Русия.