Небето на Близкия изток е отворено за израелските военновъздушни сили и всеки враг ще бъде атакуван, заяви израелският министър на отбраната Йоав Галант.

"Иранците няма да могат да установят нов статут на възпиране срещу държавата Израел. Самолетите на израелските военновъздушни сили оперират навсякъде; небето на Близкия изток е отворено и всеки враг, който се бие срещу нас, ще бъде атакуван, независимо къде се намира", заяви Галант на среща с израелски войници в северната част на страната.

"Иранците се провалиха в атаката си срещу Израел и няма да могат да възпрат Израел. Всеки враг, който се бие с нас, ще бъде победен", добави началникът на отбраната.

Израел се надява отговорът му да сложи край на размяната на удари с Иран

Израел се надява отговорът му да сложи край на размяната на удари с Иран

Тел Авив не може да си позволи открит фронт с иранците, докато се бие с групировки в Газа, Ливан, Сирия, Ирак и Йемен

Галант изтъкна, че "иранците атакували Израел агресивно, като използваха над 500 оръжия". По думите му обаче "нито една крилата ракета или безпилотен летателен апарат не е достигнал Израел, а от 100 балистични ракети четири са паднали в Израел".

"Това е резултат от подготовката ни с международните ни партньори, както и от възможностите на Израелските отбранителни сили", отбеляза Галант.