Ракетен обстрел от Ивицата Газа по израелска територия е задействал предупредителните сирени в страната, съобщи Aaрец".  Поне една ракета е била прихваната от системата за противовъздушна отбрана "Железен купол", съобщи армейската пресслужба.

"Една ракета беше изстреляна от ивицата Газа в Израел. Тя беше прихваната от системата за противовъздушна отбрана "Железен купол", се казва в изявление на военните.

По-рано бе съобщено, че в събота в град Сдерот и райони в южния Израел в близост до границата с ивицата Газа са прозвучали сирени за въздушно нападение, предупреждаващи жителите за възможни ракетни атаки.

Израел удари Газа

Израел удари Газа

След ракетния обстрел по-рано

Няма данни за загинали и ранени.

Това се случва на фона на вълненията през последните дни между палестинци и евреи в Йерусалим.

Припомняме, че това се случва седмица, след като израелските военни заявиха, че са извършили въздушни удари срещу цели в ивицата Газа след ракетно нападение от палестинския анклав.

Израел наложи блокада на морската и сухопътната граница на Газа, след като войнствената организация Хамас пое контрола през 2007 г.

Оттогава Хамас и Израел са водили три войни.

През последните години трае крехко примирие, въпреки че от време на време избухва напрежение, като палестинците изстрелват ракети по Израел, а еврейската държава отговаря с въздушни удари по палестинския анклав.

Ракетен обстрел от Газа по Израел се размина без жертви и ранени

Ракетен обстрел от Газа по Израел се размина без жертви и ранени

В град Сдерот е прозвучала сирена