Израел се подготвя за това, че евентуална атака от страна на Иран и "Хизбула" може да продължи повече от един ден.

Анонимен израелски служител разкри това в коментар за NBC News. По думите му в отговор на убийството на политическия лидер на "Хамас" и командира на "Хизбула" към Иран може да бъдат изстреляни вълни от ракети и безпилотни самолети в продължение на дни.

"Хизбула" може да атакува Израел от север, а Иран ще изстреля оръжия с по-дълъг обсег от изток, смята той. "Те просто ще се опитат да ни изтощят", допълва събеседникът на изданието.

Припомняме ви, че по-рано Иран обвини Израел, че е убил шефа на политбюро на "Хамас" Исмаил Хания, и обеща, че страната ще бъде "жестоко наказана".

Редица държави, сред които САЩ, Великобритания, Франция и Канада, призоваха своите граждани да напуснат Ливан възможно най-скоро. Украйна вече е евакуирала 30 свои граждани от Ливан.

WSJ: Иран отказал да смекчи отговора си за смъртта на Хания

WSJ: Иран отказал да смекчи отговора си за смъртта на Хания

САЩ са изпратили послание до новия президент в Техеран

Според съобщения в медиите нападението може да бъде извършено на 12-13 август, когато в Израел се празнува Тиша Бе'ав. Според друга информация Съединените щати и Тел Авив имат основание да смятат, че обстрелът ще започне още утре, 5 август.