Говорителят на израелската армия обяви в четвъртък вечерта, че изтребители са атакували терористичната инфраструктура на проиранската групировка "Хизбула" в Ливан. Атаката е била в отговор на нападения срещу Израел в четвъртък, съобщава JERUSALEM POST. 

Сред атакуваните цели, каза говорителят, са били терористични комплекси и инфраструктура, наблюдателни постове и технология, използвана за насочване на терористични атаки срещу Израел.

Бойците на групировката са изстреляли и противотанкова ракета към района на кибуц Адамит в Галилея. Няма данни за жертви.

Хизбула има средствата да удари самолетоносачите на САЩ в Средиземно море

Хизбула има средствата да удари самолетоносачите на САЩ в Средиземно море

Самата групировка никога не е потвърждавала, че държи в ръцете си подобно оръжие

Израелски военен самолет наруши преди дни въздушното пространство на Ливан, като прелетя над столицата Бейрут и южните предградия на страната.

По-рано заместник-помощникът на президента на САЩ Джо Байдън и старши съветник по енергетиката и инвестициите Амос Хохщайн подчерта, че Вашингтон не иска конфликтът Израел-Хамас да ескалира в Ливан.

По същия въпрос израелските отбранителни сили съобщиха за по-нататъшно взаимодействие с ливанските бойци в отговор на произхода на 20 ракети, които бяха изстреляни от Ливан по-рано днес към израелска територия.

Военните казаха, че "Железен купол" успешно е прихванал ракетите, след като сирените са прозвучали в северния граничен район на Голанските възвишения.

Преди това Ал Джазира съобщи, цитирайки Али Фаяд, депутат от базираната в Ливан "Хизбула", че групата ще "отвърне двойно" на всякакви жертви от израелски атаки срещу ливански цивилни.

Хизбула заплаши САЩ и поиска те да спрат действията на Израел в Газа
Обновена

Хизбула заплаши САЩ и поиска те да спрат действията на Израел в Газа

Той заяви, че нападението на "Хамас" е 100% палестинско дело