Израелските военни са изстреляли ракета "Пейтриът" по безпилотен самолет, който се е приближил от Сирия и е навлязъл в израелското въздушно пространство, съобщиха от израелската армия, цитирани от местните медии.

От армията уточниха, че безпилотният самолет е бил прихванат от ракетата, след като е навлязъл 10 км в израелска територия, като увериха, че заплахата е била премахната.

Според израелските въоръжени сили изстрелването на ракетата е задействало сирените за ракетна опасност близо до израелско-сирийската граница в Голанските възвишения и населени места в Северен Израел.

Израел обеща "жесток отговор" срещу Сирия

Израел обеща "жесток отговор" срещу Сирия

Ако сирийската армия навлезе в Голанските възвишения

Жителите на северния град Сафед са разказали, че са видели ракета "Пейтриът" да лети над главите им. "Имаше много голям шум, жителите излязоха навън, имаше някакви туристи, които се уплашиха на главната улица", посочи местна жена.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху днес е на посещение в Русия, като ще се срещне с руския президент Владимир Путин в Кремъл. Това ще бъде третата среща между двамата държавни ръководители през последните 6 месеца, като тя ще се състои в сянката на успешната офанзива на силите на сирийския президент Башар Асад в Южна Сирия и изтеглянето на бунтовниците от района, както и опитите на Израел да попречи на Иран да засили позициите си в Сирия.

Напрежението по северната граница на Израел със Сирия е високо през последните седмици. В неделя Сирия обвини Израел, че е атакувал военновъздушна база близо до Хомс, известна с това, че в нея се намират ирански сили.

Израел предупреди Сирия да не трупа сили по границата

Израел предупреди Сирия да не трупа сили по границата

Иначе може да атакува сирийските сили