Израелските военни призовават палестинците в южната част на Ивицата Газа да напуснат определени райони около Хан Юнис. Заповедта за евакуация засяга около половин дузина райони. Предупреждения ЦАХАЛ публикува както в социалната мрежа X, така и по израелските медии.

На палестинците се препоръчва да се укрият западно от града или по на юг към Рафах, на границата с Египет, пише Standard.

В неделя израелската армия продължи да бомбардира цели в ивицата Газа. През нощта изтребители и хеликоптери са атакували "терористични цели", включително тунели, командни центрове и оръжейни складове, съобщиха сутринта израелските военни. Освен това боен дрон, контролиран от сухопътните сили, е насочил и ликвидирал петима терористи от ислямистката организация "Хамас".

Нетаняху предупреди "Хизбула": Спрете огъня или унищожаваме Ливан

Нетаняху предупреди "Хизбула": Спрете огъня или унищожаваме Ливан

Групировката е съюзник на "Хамас" срещу Израел

Тази сутрин израелската армия потвърди, че в последното денонощие двама военнослужещи са загинали в боевете в сектора Газа. Като от 31 октомври насам, когато започна наземната операция на Израел в Газа са загинали общи 72 военнослужещи.

Бригадите "Ал Касам" заявяват, че са нанесли ракетен удар от Тел Авив. Военното крила но "Хамас" направи специално изявление, в което Изат ал Ришк, член на политбюрото на "Хамас", посочва, че ракетите са били изстреляни от северната част на сектора Газа.

Действително вчера вечерта израелската противовъздушна система "Железен щит" прехвана най-малко десет ракети над центъра на Тел Авив. Службата за спешна помощ съобщи, че в предградията един човек е пострадал при обстрела в резултат на падането на осколки.

Израел удари повече от 400 цели в Газа за денонощие

Израел удари повече от 400 цели в Газа за денонощие

След едноседмичното прекратяване на огъня