Американски изтребител е свалил в неделя противокорабна крилата ракета, изстреляна по разрушител на ВМС на САЩ от контролирана от хутите зона в Йемен, съобщи CNN.

Поредният инцидент бе потвърден от съобщение на американската армия със съобщение на Централното командване на САЩ в социалната мрежа X.

Ракетата е била изстреляна към ескадрения миноносец (USS) Laboon, който е позициониран в южната част на Червено море. Няма съобщения за ранени или щети. Ракетата е била свалена в района на крайбрежието на Ходейда.

Миналата седмица САЩ и Великобритания с поддръжката на други държави нанесоха авиоудар по военни обекти под контрола на хутите в Йемен в отговор на техните нападения на кораби, плаващи в Червено море. Втори удар, по радиолокационна станция, бе нанесен от САЩ на следващата нощ.

Лондон предупреждава Иран: Светът губи търпение

Лондон предупреждава Иран: Светът губи търпение

САЩ очакват нови нападения на хутите

Насрулдийн Амер, говорител на хутите, заяви че ударът на САЩ не е довел до никакви резултати и противопоставянето на групировката ще продължи. Нападенията си хутите започнаха като отговор на Израелската офанзива в Газа и в защита на палестинския народ.

Ситуацията в Йемен е ключова точка в опасенията, че войната Израел-Хамас ще се разшири още повече в Близкия изток, включвайки ирански прокси групи като хутите и Хизбула в Ливан.

Хусите се заканиха на САЩ след последните удари

Хусите се заканиха на САЩ след последните удари

Според тях, няма ранени или сериозни материални щети