В общинската и изпълнителната власт на Чечня са извършени кадрови промени. Това съобщава във вторник ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров, цитиран от "Интерфакс".

По-големият му син става министър. 

"Ахмат Кадиров е назначен на поста министър на физическата култура и спорта на Чеченската република. Иса Ибрахимов, който преди това е заемал този пост, е преместен на поста заместник-ръководител на администрацията на правителството на Чечня. Министерството на младежта ще бъде оглавявано от Рамзан Висмурадов. За министър на промишлеността и енергетиката е назначен Темурлан Хучиев", написа Кадиров в своя Telegram канал.

Препоръчват се и Хоза Бурсагов и Алберт Рабуев за длъжностите ръководители на районите Ачхой-Мартан и Итум-Калински. Очаква се те да започнат да изпълняват задълженията си след процедурата по одобрение, предвидена в закона.

Кадиров назначи сина си за настоятел на чеченския университет за специални сили

Кадиров назначи сина си за настоятел на чеченския университет за специални сили

Той е запознат отблизо с дейността на известния университет, и ще се справи отлично, смята чеченският лидер

Припомняме, че през април Кадиров съобщи, че е определил шестнадесетгодишния си син Адам, който беше заснет да бие затворник в ареста миналата година, като попечител на Руския университет за специални сили в Чечня.

Адам Кадиров, който навърши 16 години през ноември, беше назначен миналата година за главен бодигард на баща си и наблюдател на нов батальон, който е част от силите на руското министерство на отбраната.

През септември по-младият Кадиров беше показан във видеоклип, на който се вижда как пребива затворник, обвинен в изгаряне на Корана. Затворникът Никита Журавел бе осъден на три години затвор.

Кадиров каза, че се гордее със сина сина си, и че той е защитил мюсюлманската си религия, но инцидентът с побоя предизвика критики дори от прокремълските хардлайнери.

24-годишната дъщеря на Рамзан Кадиров Айшат става заместник министър-председател на Чечния по социалните въпроси, беше съобщено през октомври.

Бащинска обич: Рамзан Кадиров назначи дъщеря си за вицепремиер

Бащинска обич: Рамзан Кадиров назначи дъщеря си за вицепремиер

Важно решение в Чечня

Кадиров управлява Чечня, автономната република на Русия, от 2007 г. и е изпратил хиляди свои бойци в Украйна от началото на руската инвазия през февруари 2022 г.