Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров публикува в своя профил в „Инстаграм” видео с лидера на Партията за народна свобода (ПАРНАС) Михаил Касянов, на което е поставил мишена за снайпер върху лика му, съобщава РБК.

Касянов пристигна в Страсбург за пари за руската опозиция". Който не е разбрал, той ще разбере”, се посочва в съобщението на Кадиров.

Заместник-председателят на ПАРНАС Иля Яшин нарече съобщението на Кадиров „пряка заплаха за убийство”.

Снимка 217804

Източник: РБК

По-рано пълната версия на видеозаписите с Касянов са били публикувани от сайта LifeNews в статия под заглавие „Касянов пристигна в Страсбург за пари за руската опозиция”. Изданието е писало, че политикът е „обсъдил финансовите въпроси с колеги от Алианса на либералите и демократите за Европа”.

На 11 декември стана ясно, че Касянов ще оглави листата на Демократичната коалиция на изборите за Държавната дума (руския парламент), които ще се проведат през септември 2016 г. В коалицията, която беше създадена през есента на 2015 г., влизат ПАРНАС, Партията на прогреса на Алексей Навални, Либертарианската партия, Партията 5 декември и „Демократически избор”.

На 12 януари Кадиров се изказа остро за несистемната опозиция, като призова да се отнасят към нейните представители като към "врагове на народа". По-късно той обясни, че под това понятие имал предвид тези, които „са напуснали Русия и оттам изливат мръсотия и клевети срещу нашата страна”, а също и „техните съучастници вътре в страната”.