Ръководителят на Чечня Рамзан Кадиров предлага да кръстят новата руска ракета "Палмира" в чест на войниците, загинали в Сирия, съобщава "Тасс".

По-рано Путин в обръщение до Федералното събрание предложи гражданите да изберат име за новите стратегически оръжия, включително и крилатите ракети.

Путин предупреди САЩ: Ако ни нападнете, Русия ще използва ядрени оръжия
на живо

Путин предупреди САЩ: Ако ни нападнете, Русия ще използва ядрени оръжия

Путин говори пред Федералното събрание

"Искам да предложа свой вариант ... да кръстим ракетата в чест на нашите момчета, които загинаха в Сирия. В чест на пилота и герой на Русия Роман Филипов, който се взриви, заобиколен от терористи ... В чест на лейтенанта от силите за специални операции Александър Прохоренко, който се изправи срещу стрелящите, след като бе заобиколен от терористи и в чест на подполковник Олег Пешков, чийто самолет бе свален от турските ВВС", пише Кадиров.

Според ръководителя на Чечня, победата на Русия в Палмира е повратна точка в борбата срещу "Ислямска държава". "Нашият президент е роден в Санкт Петербург, а този град се нарича "Северна Палмира". Според мен, името "Палмира" за тази ракета пази в себе си имената на всички онези, които безкористно се бориха срещу злото", коментира Кадиров.