Вицепрезидентът на Съединените щати Камала Харис официално прие номинацията на Демократическата партия за президент в последния ден от Националната конвенция, предаде АП.

Тя прие номинацията "от името на народа" и "на всеки, който някога е тръгвал по своя невероятен път", посочвайки самото начало на речта си, когато спомена, че "пътят", който я е довел до номинацията, "без съмнение е бил неочакван".

Тя се зарече да бъде "президент за всички американци", като призова страната да "продължи напред" в единство.

В речта си при приемането на кандидатурата Харис обеща, че ще създаде "икономика на възможностите" и ще "изгради средната класа".

Като изложи политиката си, Харис заяви, че "всеки ще има шанс да се състезава и шанс да успее, независимо дали живее в селски район, малък или голям град".

Тръмп все още счита Харис за лесен съперник

Тръмп все още счита Харис за лесен съперник

Поредната му реч на митинг бе изпълнена с нападки срещу съперника

По време на Националния конгрес на Демократическата партия Харис заяви, че опонентът ѝ на изборите Доналд Тръмп е "несериозен човек", но предупреди, че последиците от завръщането му в Белия дом ще бъдат "изключително сериозни".

Харис твърди, че Тръмп няма да използва "огромните правомощия", които се свързват с президентския пост в САЩ, за да подобри националната сигурност и живота на американците, а ще "служи само на един клиент: себе си".

Американският вицепрезидент твърди също, че Тръмп ще вкарва в затвора журналисти и политически опоненти, както и всички останали, които "вижда като врагове".

Конвенцията на демократите: Червената сватба на Нанси Пелоси

Конвенцията на демократите: Червената сватба на Нанси Пелоси

Нанси Пелоси: "Направих, каквото трябваше да направя" и "Понякога трябва да поемеш удар заради децата"