Британският външен министър Дейвид Камерън каза в парламента, че Украйна може да бъде уверена в подкрепата на Обединеното кралство, въпреки факта, че правителството не е поело никакви многогодишни ангажименти, пише BBC.

"Бих казал, че една от силните страни на британската позиция е, че подкрепата за Украйна е изключително междупартийна. Разбира се, може да се спори дали многогодишните пакети за подкрепа няма да бъдат дори по-добри от годишните, но мисля, че Украйна може и трябва да има увереност, че ще продължим да предоставяме подкрепа на тази страна на необходимото ниво през следващите години. Разбира се, не знаем какво ще бъде това ниво", каза Камерън.

Тази година в Обединеното кралство ще има избори; датата все още не е определена, но се очаква да е през есента.

Управляващата Консервативна партия изостава много от опозиционната Лейбъристка партия във всички социологически проучвания от много месеци и ако тази тенденция продължи, правителството в страната ще се смени след изборите. Позицията на Лейбъристката партия относно войната в Украйна обаче не се различава фундаментално от тази на консерваторите.

"Мисля, че в тази страна има вродено разбиране за опасностите от правенето на отстъпки на агресорите в Европа", каза Камерън. "Научихме този урок през 30-те години на миналия век. Умиротворяването на Хитлер не донесе мир. В крайна сметка това доведе до война."

Зеленски: Ракетите свършват, без помощ няма шанс да спечелим

Зеленски: Ракетите свършват, без помощ няма шанс да спечелим

Според него западните държави могат да помогнат на Украйна, както помогнаха на Израел