Британският премиер Дейвид Камерън призова в реч пред парламента британските депутати да се борят единно за реформи на Европейския съюз, за да остане Великобритания в него, съобщават британските медии.    

"Ако искате да се сложи край на даването без да се получава нещо в замяна, ако искате да изведете Великобритания от един все по-тесен съюз, ако искате справедливост между членовете на еврозоната и страните вън от нея и ако искате по-конкурентна Европа, нека да водим тази борба заедно", подчерта Камерън ден след като беше огласен проект за реформа, подкрепен от Европейския съвет.     

"Моментът на решението наближава", посочи Камерън, който защити пред депутатите разкрития от ЕС текст на споразумението, който бе масирано разкритикуван от евроскептиците и медиите във Великобритания.    

Дейвид Камерън се стреми да убеди сънародниците си да гласуват за оставане в "реформиран ЕС" на референдум, който може да се състои още през юни.    

Преди това проектоспоразумението между ЕС и Великобритания трябва да се проучи от останалите 27 страни членки на среща на върха на 18 и 19 февруари в Брюксел.    

Изплащането на социални помощи на пребиваващи във Великобритания трудови мигранти от страни от ЕС може да бъде спряно след референдума за членството на страната в ЕС, заяви Камерън.