Канада налага санкции на 14 физически и 34 юридически лица от Русия (включително свързаните с ЧВК "Вагнер"), както и на девет предприятия, свързани с финансовия сектор на Беларус. Това съобщи във вторник канадският премиер Джъстин Трюдо.

Отава засилва натиска върху Руската федерация с тези последни мерки.

Канада също така наложи санкции на ръководителя на Република Татарстан Рустам Миниханов и руския заместник-министър на отбраната Николай Панков. В списъка на санкциите са и съпругата на Миниханов Гулсина и собственикът на агенция Regnum Сергей Руднов. Освен това канадските власти въведоха ограничения срещу компанията Concord Management and Consulting, която се свързва с бизнесмена Евгений Пригожин.

Освен това канадските власти въведоха ограничения срещу компанията Concord Management and Consulting, която се свързва с бизнесмена Евгений Пригожин. Списъкът със санкции включва и авиокомпанията Волга-Днепър и нейния основател Алексей Исайкин.

Канада наложи нови санкции срещу Русия

Канада наложи нови санкции срещу Русия

Мерки срещу агресията на Кремъл

В списъците, публикувани от Министерството на външните работи на Канада, се вижда, че санкции са наложени, наред с други неща, на Воронежския пилотен завод за софтуерни продукти, компанията за сателитни данни Terra Tech, групата Волга-Днепър на компании, която включва авиолинии Волга-Днепър и AirBridgeCargo. В списъка е и дъщерно дружество на групата - карго авиокомпания ATRAN.

Санкционните списъци за Беларус, както се съобщава на уебсайта на канадското външно министерство, включват Националната банка на Беларус, "Приорбанк", както и беларуските клонове на ВТБ и "Сбербанк".