25 цивилни граждани са загинали, а други 20 са били ранени, когато претъпкан автобус бе взривен от крайпътна бомба в югозападен Афганистан, съобщава БиБиСи.

Автобусът пътувал на магистрала в района Деларам в провинция Нимроз, когато взривът избухнал. Сред жертвите има жени и деца.

Според източни бомбата е поставена от "врагове", тъй като тази сутрин коалиционен конвой на силите на НАТО трябвало да премине през района. Натовските военнослужещи са оказали помощ при евакуиране на ранените при злополучния инцидент.

До този момент никоя групировка не е поела отговорност за случилото се. Според запознати цялата постановка е в стила на талибаните.

Жертвите сред гражданското население на войната в Афганистан са причинени главно от атаки на талибаните. Главното оръжие на талибаните са крайпътните бомби във войната, която навлиза в края на деветата си година.

Близо 1100 цивилни афганистанци са били убиити, а над 1500 са били ранени през първата половина на годината по данни на местна правозащитна организация.