Независимият кандидат за президент на САЩ Робърт Кенеди-младши заяви, че ще подкрепи кандидата на републиканците Доналд Тръмп на предстоящите избори.

"Ще подкрепя Тръмп", заяви той по време на обръщение към избирателите.

В същото време Кенеди-младши уточни, че това не означава край на кампанията му, уточни АФП.

Той заяви, че поддръжниците му ще могат да гласуват за него в онези щати, в които Тръмп така или иначе няма да успее да спечели мнозинство от гласовете.

В същото време Кенеди-младши отбеляза, че в 10 щата, където и Тръмп, и съперничката му Камала Харис имат шанс да спечелят, той ще оттегли кандидатурата си, за да не отнема гласове от кандидата на републиканците.

През цялата седмица американските медии съобщаваха, че Кенеди може да обяви оттеглянето си от надпреварата в близко бъдеще.

Във вторник Тръмп заяви пред Си Ен Ен, че може да даде на Кенеди пост в администрацията си, ако спечели, ако той се откаже и подкрепи републиканците.

Тръмп предлагал на Робърт Кенеди-младши висок пост

Тръмп предлагал на Робърт Кенеди-младши висок пост

Преговорите май приключили без успех

Кенеди-младши се кандидатира на първичните избори за президент на Демократическата партия през април 2023 г. По-късно обаче той заяви, че ще се кандидатира като независим кандидат.

През последните месеци американските медии отбелязаха, че Кенеди не би имал сериозни шансове да спечели, ако се кандидатира. В същото време той би могъл да отнеме значителен брой гласове от други кандидати в редица щати и по този начин да повлияе на резултата от изборите.

Робърт Кенеди-младши няма да участва в кандидат-президентския дебат на 27 юни

Робърт Кенеди-младши няма да участва в кандидат-президентския дебат на 27 юни

Той не е изпълнил критериите, определени от организатора на дебата Си Ен Ен

Робърт Кенеди-младши, 70-годишен, е адвокат по въпросите на околната среда и активист срещу ваксинациите. Той е син на бившия сенатор от Ню Йорк и главен прокурор на САЩ Робърт Кенеди и племенник на 35-ия президент Джон Ф. Кенеди.