Китайското правителство се противопоставя на опитите за подмяна на фактите и да се влошава положението около Голанските възвишения, коментира говорителят на външното министерство на Китай Ген Шуан, във връзка с решението на американската администрация да признае израелския суверенитет над Голанските възвишения.

"Международната общност признава Голанските възвишения на окупираната територия. Съветът за сигурност на ООН вече прие няколко резолюции, които изискват от Израел да изтегли войските си оттам", обясни той.

"Китай се противопоставя на едностранни действия, които подменят фактите, и ние не искаме допълнително влошаване на напрежението в региона", подчертава той.

ЕС, Франция и Германия няма да последват Тръмп за Голанските възвишения

ЕС, Франция и Германия няма да последват Тръмп за Голанските възвишения

Сирия, Русия, Иран и Турция осъдиха изненадващото изявление на Тръмп

Наричайки решението "скандална атака" срещу сирийския териториален суверенитет, високопоставен служител от външното министерство на Сирия заклейми действията на Тръмп.

На 21 март Тръмп заяви, че е дошло време за признаването суверенитета на Израел над Голанските възвишения.

Според турския президент Реджеп Тайип Ердоган признаването от страна на Тръмп поставя региона на ръба на нова криза.

Министърът на външните работи на Иран Мохамед Джавад Зариф заяви, че всички министри на външните работи на страните членки на Организацията за ислямско сътрудничество са шокирани от думите на Тръмп.

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Така както царица Естер ги спасява през 400-та г. пр.н.е. от персийския цар Асуир