Китайското външно министерство категорично се противопоставя на "клеветническите" обвинения от страна на Съединените щати и други съюзници, които критикуват Китай за икономически шпионаж, настоявайки Вашингтон да оттегли обвиненията си, съобщава "Ройтерс".

САЩ трябва да оттеглят обвиненията срещу двама китайски граждани, Китай никога не е участвал или не е подкрепял каквото и да било кражба на търговски тайни и е подписал "строги правила" с Вашингтон, допълва министерството.

"Настояваме американската страна незабавно да коригира грешните си действия и да прекрати клеветните си твърдения, свързани с интернет сигурността", като Китай ще предприеме необходимите мерки, за да защити собствената си киберсигурност и интереси, коментира министерството.

В САЩ повдигнаха обвинения срещу китайски хакери

В САЩ повдигнаха обвинения срещу китайски хакери

Атакували над 45 компании...

Отдавна е всеизвестно, че американските правителствени агенции са проникнали и подслушат чуждестранни правителства, компании и отделни лица, добавя министерството.

"Американската страна, която оправя неоправдани критики към Китай в името на така нареченото "кибер кражба", обвинява другите, докато тя трябва да бъде обвинена и се самозаблуждава. Китай абсолютно не може да приеме това."

Западът обвини Китай в безпрецедентен кибершпионаж

Западът обвини Китай в безпрецедентен кибершпионаж

Повдигнати са обвинения срещу двама китайци

Прокурорите от САЩ обвиниха двама китайски граждани, свързани с разузнавателната служба на Министерството на държавната сигурност на Китай, по обвинения в кражба на поверителни данни от американски правителствени агенции и фирми от целия свят.

Прокурорите обвиниха Зу Хуа и Джанг Шилонг ​​в хакерски атаки срещу американския флот, космическата агенция НАСА, отдела по енергетика и десетки компании. Операцията е насочена към интелектуалната собственост и корпоративните тайни, за да даде на китайските компании несправедливо конкурентно предимство, казаха те.

Двамата са членове на хакерска група, позната в общността за киберсигурност като APT 10, обясняват американските прокурори.

Източени са лични данни на служители от НАСА?

Източени са лични данни на служители от НАСА?

Открили хакерската атака на 23 октомври и сега информират, че проучват сървърите

Китайското външно министерство съобщи, че Великобритания и други страни също отправят "клеветнически коментари", произтичащи от "скрити мотиви".

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг отбелязва твърдението на IBM, че няма доказателства за компрометирани чувствителни данни.

Някои хора в Съединените щати редовно оклеветяват Китай, "може би си мислят, че ако повтарят една лъжа, то тя ще стане истината. Но искам да им кажа, че това все още е лъжа, дори да я повтарят 10 000 пъти", коментира Хуа Чунинг.

Дипломати от ЕС са хакнати от Китай, предупреждават експерти от САЩ
Обновена

Дипломати от ЕС са хакнати от Китай, предупреждават експерти от САЩ

Дипломатическата комуникация е следена с години