Лидерът на Лейбъристката партия във Великобритания и нов премиер Кийр Стармър обяви назначенията в своя кабинет след идването си на власт. Промените целят да отразят стратегическите приоритети и цели на партията, съобщава Би Би Си.

Анжела Рейнър ще заеме позицията на заместник министър-председател и министър на жилищната политика и регионалното развитие. Рейнър ще играе важна роля в усилията за подобряване на жилищните условия и създаване на по-справедливи регионални политики.

Рейчъл Рийвс ще бъде новият министър на финансите. Тя ще трябва да се справи с икономическите предизвикателства пред Великобритания и да работи за устойчив растеж.

Дейвид Лами ще поеме ролята на министър на външните работи, Общността на нациите и развитието. Лами ще се фокусира върху международните отношения и ролята на Великобритания на глобалната сцена.

Ивет Купър ще бъде новият министър на вътрешните работи и ще отговаря за вътрешната сигурност и политиките за миграция.

Уес Стрийтинг ще заеме позицията на министър на здравеопазването и социалните грижи, водейки усилията за реформиране на здравната система и подобряване на социалните услуги.

Ед Милибанд ще бъде министър на енергийната сигурност и нетните нулеви емисии и ще работи за прехода към по-устойчива енергийна система и борба с климатичните промени.

Пат Макфадън ще играе ключова роля в координацията на правителствените политики и административни функции като министър на кабинета.

Бриджит Филипсън ще бъде министър на образованието и ще се фокусира върху подобряване на образователните стандарти и достъп до образование.

Луиз Хейг ще отговаря за транспортната инфраструктура и политики като министър на транспорта.

Хилари Бен ще работи за стабилност и мир в региона като министър на Северна Ирландия.

Новият министър-председател на Великобритания Кийр Стармър обеща да използва огромното си електорално мнозинство, за да възстанови страната след години на хаос и скандали при консерваторите.

Стоейки пред новия си офис и резиденция на Даунинг стрийт номер 10, Той предупреди, че всяко подобрение ще отнеме време и че първо трябва да се възстанови вярата в политиката.

Лявоцентристката Лейбъристка партия спечели огромно мнозинство в 650-местния парламент, което предизвика оставката на Риши Сунак в петък сутринта, преди Стармър да отиде да се срещне с крал Чарлз и да бъде официално назначен за министър-председател.

Великобритания се събужда с нова власт и нови победители

Великобритания се събужда с нова власт и нови победители

Лейбъристите печелят с разгромна победа на Консерваторите