Хилъри Клинтън получи номинацията на демократите за президент на САЩ, предаде CNN. Успя да събере необходимите 2382-ма делегати. Тя е първата жена, която е издигната за кандидат за Белия дом. 

Утре тя ще приеме номинацията и ще произнесе реч и ще започне кампания. Проучванията показват, че битката между нея и кандидата на републиканците Доналд Тръмп е оспорвана. 

Русия може да повлияе на изборите в САЩ, притеснен Обама

Русия може да повлияе на изборите в САЩ, притеснен Обама

След скандала с изтеклите мейли на демократите

Нейният съпруг, бившият американски президент Бил Клинтън я представи пред съпартийците си такава, каквато я познава. В изключително емоционална реч, той разказа за техния съвместен живот от запознанството им до кандидатирането й. Тя е жена, която не обича статуквото, а промените, каза той. 

Първата дама Мишел Обама, съперникът на Клинтън по време на първичните избори Бърни Сандърс и други изявени лица сред демократите вече обявиха пред събралите се защо Клинтън заслужава да бъде номинирана и колко е важно да спечели изборите. 

Те изтъкнаха и разликите между нея и Тръмп, като според тях тя обединява американците, а той ги разделя и настройва отделни групи едни срещу други. 

Припомняме, че в момента се провежда конференция на партията във Филаделфия.