КНДР планира да доставя на Русия ябълки и женшен, а също така се интересува от търговия със селскостопански животни и млечни продукти.

Според Росселхознадзор това е било обсъдено на среща между ръководителя на службата Сергей Данкверт и Ким Су Чхор, заместник-председател на Комитета за контрол на качеството на вносно-износните продукти и карантината на КНДР.

Руската страна изрази готовност за сътрудничество в областта на диагностиката на болести по животните и възнамерява да достави на КНДР около 30 тестови системи за тази цел, както и образци на ваксини, включително и научна подкрепа.

Освен това беше договорено да се установят преки контакти за ускоряване на сътрудничеството между службите по отношение на взаимните доставки.

В резултат на срещата беше подписан меморандум за сътрудничество в областта на карантината на растенията.

По време на посещението членовете на делегацията на КНДР посетиха Приморския междурегионален отдел на Росселхознадзор, ФГБУ "Приморска междурегионална ветеринарна лаборатория" и Далекоизточния филиал на ФГБУ "ВНИИКР".

Северна Корея изстреля хиперзвукова ракета, която е избухнала във въздуха

Северна Корея изстреля хиперзвукова ракета, която е избухнала във въздуха

Ракетите са изстреляни в близост до столицата Пхенян

Най-близките им планове включват запознаване с работата на Общоруския научноизследователски институт за защита на животните и Московския филиал на ФГБУ "ВНИИКР" във Владимир и Москва.