Американският президент Доналд Тръмп обяви, че придобила широка известност през последните дни книга, съдържаща разобличителни твърдения за неговата администрация, е "пълна с лъжи", съобщават американските медии.

Книгата "Огън и ярост: Белият дом на Тръмп отвътре" на Майкъл Улф трябваше да бъде пусната на пазара във вторник следващата седмица, но публикуването ѝ беше изтеглено за днес и книгата вече се продава.

Тръмп се опитва да спре публикуването на разобличаващата книга за Белия дом

Тръмп се опитва да спре публикуването на разобличаващата книга за Белия дом

Обвинява автора в клевета

Адвокатите на Тръмп се опитаха да блокират пускането ѝ на пазара.

В книгата е цитиран бившият главен стратег на Тръмп - Стивън Банън, който определя срещата на приближени на президента с руска адвокатка през 2016 г., на която е присъствал и синът на Тръмп, като "предателска" и "непатриотична".

В книгата също така Тръмп е представен като изненадан от спечелването на президентските избори, а съпругата му Мелания - като ужасена от победата му.

По думите на Тръмп, той не е давал достъп на Улф до Белия дом, нито е говорил с него за книгата, която според него била "пълна с лъжи, изопачавания и се позовава на източници, които не съществуват".

"Гледайте какво ще стане с него и небрежния Стив (Банън)!", написа той в "Туитър".

По-рано американският президент коментира, че Банън, когото той уволни през август, е загубил ума си след като е загубил работата си в Белия дом.

Тръмп: Стив Банън си е изгубил ума

Тръмп: Стив Банън си е изгубил ума

Заради думите на Банън, че срещата на Тръмп-младши с руснаците е предателство…