Комисията по бюджет в конгреса на Съединените щати гласува в подкрепа на законопроекта за разходите за отбрана. Документът ще ограничи средствата, отпуснати за изграждането на стената на мексиканската граница, както и ще прекрати финансирането на американското участие в войната в Йемен.

Законопроектът отпуска 690,2 милиарда долара на Министерството на отбраната за фискалната 2020 година, което е с 8 милиарда долара по-малко от исканото от Белия дом. 

Демократите внесоха резолюция за блокиране на стената на Тръмп

Демократите внесоха резолюция за блокиране на стената на Тръмп

Сената също подготвят резолюция за отмяна на извънредното положение на Тръмп

"Този законопроект ще забрани и използването на средства за разточителната стена на президента Тръмп, като запази ресурсите на Министерството на отбраната, за да защити Съединените щати от действителните заплахи, а не тези, които си представя нашият президент. Това отразява ангажимента за нашата национална сигурност, за която можем всички да се гордеете ", заяви председателят на бюджетната комисия Нита Лоуей.

За стената на Тръмп 5.7 млрд. долара са малко

За стената на Тръмп 5.7 млрд. долара са малко

Стената отдавна не е бетон, стомана и сензори само, а се превръща в знаме. Ще се превърне ли в транспарант на идеологията на Тръмп, се пита Мартин Табаков

През последните месеци президентът Доналд Тръмп използва пренасочване финанси от бюджета на Пентагона, за да набере необходимите средства за изграждането на стената по мексиканската граница.

Конгресът, доминиран от демократите, води рестриктивна политика спрямо Тръмп.