Демократите в Камарата на представителите на САЩ внесоха резолюция за блокиране на обявеното от президента Доналд Тръмп национално извънредно положение, което има за цел да помогне за строителството на стена по границата с Мексико, съобщават медии.

Вчера председателят на долната камара Нанси Пелоси изрази подкрепа за законодателството в писмо до конгресмени от двете партии.

Откъде Тръмп взема пари за стената при извънредно положение?

Откъде Тръмп взема пари за стената при извънредно положение?

Днес се очаква президентът Доналд Тръмп да обяви извънредно положение

Припомняме, миналата седмица Тръмп обяви извънредно положение, за да получи достъп до финансиране за изграждане на стената, след като демократите отказват да отпуснат исканите от американския лидер пари. 16 щата обявиха, че ще съдят администрацията на президента.

Междувременно демократите в Сената също подготвят резолюция за отмяна на извънредното положение на Тръмп, която най-вероятно ще бъде внесена в понеделник. Вчера лидерът на малцинството в горната камара Чък Шумър призова сенаторите от двете партии да подкрепят законодателството и да изпълнят задължението си за ограничаване на "надхвърлените от изпълнителната власт" правомощия.