Камарата на представителите в американския Конгрес започва ново разследване за контактите на президента Доналд Тръмп, предаде радио "Свободна Европа".

Целта е да се изясни дали решенията на президента и обкръжението му не са продиктувани от финансови интереси.

Новината беше съобщена от председателя на комисията по разузнаването към Камарата на представителите - демократа Адам Шиф.

"Разследването не се ограничава с Русия или Саудитска Арабия, а обхваща потенциално всяка страна, която би могла да оказва влияние върху членовете на администрацията д оглед на финансовите им интереси." - коментира Шиф.

Все пак обект на разследването ще бъдат и действията на Русия през 2016 г. и контактите между руски представители и хора от обкръжението на Тръмп. Освен комисията по разузнаването ще участват и други комисии.

Съдът удължи правомощията на Мълър по руската афера

Съдът удължи правомощията на Мълър по руската афера

Ден преди изтичането на срока...

Инициативата Адам Шиф означава, че демократите няма да спрат проверките на финансите на Тръмп и обкръжението му след приключването на разследването на спецпрокурора Робърт Мълър за руската намеса в американската политическа система.

Доналд Тръмп реагира остро на инициативата на Шиф, определяйки я като "дребнаво преследване", а самия Шиф като "политикан" . Според него, "няма никакви основания за подобно разследване".

Конгресменът Адам Шиф от своя страна подчерта, че ще продължи работата си без да се оставя да го отклоняват заплахи или натиск.

Топ републиканци предупредиха: Разследването на Мълър трябва да продължи

Топ републиканци предупредиха: Разследването на Мълър трябва да продължи

Тръмп замени Сешънс с Матю Уитакър