Размишленията на политиците за наследника на Владимир Путин често не са  подкрепени с нищо. Това коментира говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от руските медии.

По-рано лидерът на руската Либералдемократическа партия Владимир Жириновски заяви в ефира на телевизия "Россия 1", че креслото на държавен глава може да бъде заето от премиера Михаил Мишустин, министъра на отбраната Сергей Шойгу, началника на Службата на външно разузнанаве Сергей Наришкин, председателя на Държавната дума (долната камара на руския парламент) Вячеслав Володин, председателя на Съвета на федерацията (горната камара на руския парламент) Валентина Матвиенко, ръководителя на Сметната палата Алексей Кудрин, кмета на Москва Сергей Собянин и губернатора на Тулска област Алексей Дюмин.

Историкът Валерий Соловей: Путин си отива до месеци, Русия изгуби остатъците от репутация

Историкът Валерий Соловей: Путин си отива до месеци, Русия изгуби остатъците от репутация

Навални е тровен три пъти...

"Темата за наследниците традиционно предизвиква много оживен интерес. Ето защо това винаги е било и, вероятно, така ще бъде винаги. Най-често тези аргументи, разбира се, не се подкрепят от нищо и не са нищо повече от разсъждения. Ето защо не мога да ги коментирам", каза Песков пред репортери.

По думите му Жириновски има богат политически опит, затова вероятно неговите предположения се основават на този опит.

На въпрос дали Путин мисли за наследник, Песков добави, че руският президент вече е бил питан за това много пъти на всички пресконференции и той самият е отговарял на този въпрос много пъти.

Путин многократно отбелязва, че това решение трябвало да се вземе от народа.