Кремъл отрече в сряда, че е имало каквито и да било разногласия между президента Владимир Путин и индийския премиер Нарендра Моди на разговорите им в Москва тази седмица, предава "Ройтерс".

Моди отправи косвен укор към Путин във вторник, ден след смъртоносния удар срещу детска болница в украинската столица Киев, когато му каза, че смъртта на невинни деца е болезнена и ужасяваща, и че "войната не е решение".

"Решението не може да бъде посредством война... Бомбите, ракетите, пушките не могат да обезпечат мира. Затова и ние поставяме акцент на диалога, диалогът е необходим", цитира РБК думите на Моди, въпреки посочване, че говори като приятел на Русия. Това е необходимо за светлото бъдеще на нашето поколение, заявил Моди и подчертал, че споделя мнението си по "открит начин" и с уважение.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери, че решението за отмяна на сесията на преговорите между руската и индийската делегации е взето поради причини, свързани с графика и защото целият дневен ред е бил покрит.

"Това няма абсолютно нищо общо с някакви разногласия или проблемни ситуации", каза той.

Моди: Русия е приятел на Индия в добри и лоши времена

Моди: Русия е приятел на Индия в добри и лоши времена

Отношенията между двете страни се основават на "взаимно доверие и уважение"