Путин трябва да бъде спрян - той нападна суверенна държава, убива собствения си народ. Такава позиция изрази пред Нова телевизия популярната водеща Ксения Ларина от радио "Ехото на Москва", което беше закрито от руските власти.

"Аз съм ужасена. Мисля си обаче, че вече е късно. Трябва да се вземат всички възможни мерки, за да бъде спрян този човек, който нападна една свободна и суверенна държава. Той прави това с особена жестокост. Този човек е военнопрестъпник." - посочи Ларина.

Сенатът на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник

Сенатът на САЩ обяви Путин за военнопрестъпник

Свободна Украйна щяла да надживее Путин, предупреди Антъни Блинкън

Тя оприличи властването на Путин с нацисткия режим в Германия:

"Спомнете си онези дни, когато Фюрерът печели изборите през 1933 година и става пълноправен, легитимен лидер и вожд на Германия. Така се получи и при нас. Сами го избрахме, сами го търпяхме, сами пропуснахме развоя на историята и ето какво получихме. Сега ние сме държава агресор. И най-голямата война на 21 век се предизвика от президента на Руската федерация."

"Той убива собствения си народ, убива страната. Всичко, което беше постигнато през годините и перестройката на Горбачов и постигнатото при управлението на Борис Елцин в порива към демокрация и свобода. Всичко това Путин го унищожи. За тези три седмици той ликвидира всичко. Аз напуснах страната още преди години, на мен ми се струва че това не е само съветска власт, струва ми се, че се връщат времената на Сталин. Какво ще се случи оттук нататък не знам." - сподели радиоводещата.

ООН започва разследване за военни престъпления при руското нахлуване в Украйна

ООН започва разследване за военни престъпления при руското нахлуване в Украйна

Създават международна комисия…

"Бедите ни очакват занапред, когато войната приключи. Ние ще научим още много истини, които ще ни бъдат разказани. По същия начин, както след поражението през 1945 година германците са разказвали делата на нацистка Германия. Показваха руините, труповете и унищожените градове и села. И ми се струва, че руснаците ще трябва да видят какви са последиците от действията на вожда, когото те са подкрепяли. Гласували сте за тази война - сега вижте какво сте направили. Никога не съм си мислила, че ще доживея до такава война, до такъв срам и позор за моята родина." - каза още Ксения Ларина.

Може ли Путин да бъде съден за военни престъпления?

Може ли Путин да бъде съден за военни престъпления?

Може да се окаже сложно и бавно