Министърът на отбраната на Латвия Инара Мурниеце определи като абсурдни спекулациите на част със свързата с Кремъл руска блогосфера, че ударът с дрон по летището в Псков може да е бил извършен от латвийска територия.

"Твърдението, че Латвия е участвала в събитията от снощи в Псков, е абсурдна измислица, която най-вероятно цели да отклони вниманието на руското население от загубите на руската армия на фронта, както и от загубите вътре в страната при унищожаването на руска военна техника и инфраструктура", цитира порталът Delfi думите на министър Мурниеце.

Предположения, че ударът по гражданско-военното летище в Псков може да е бил нанесен от територията на Латвия или Естония, а не от Украйна, някои z-блогъри започнаха да изразяват почти веднага след удара, който беше нанесен малко преди полунощ от 29 на 30 август.

Тези предположения не се основават на нищо друго освен на факта, че Псков се намира на 40-60 километра от границите на Естония и Латвия, докато най-близката точка от украинската територия е на около 700 километра.

Песков: Русия изяснява как дроновете са достигнали до Псков

Песков: Русия изяснява как дроновете са достигнали до Псков

Украйна твърди че е унищожила четири самолета Ил-76 на летището в този град