Руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън се договориха в сряда да проведат отделна среща в Рейкявик в кулоарите на министерската сесия на Арктическия съвет (АС). Това се посочва в съобщението на руското външно министерство след телефонен разговор между страните, предаде ТАСС.

"Беше засегнато и взаимодействието на двете страни в Арктическия съвет, включително в светлината на прехвърлянето на председателството в тази структура на Руската федерация, което ще се проведе на министерската сесия на АС в Рейкявик на 20 май. Лавров и Блинкън се съгласиха да проведат отделна среща в кулоарите на тази сесия, за да разгледат ключови въпроси от двустранните отношения и международния дневен ред". Това заяви дипломатическият отдел.

В САЩ видяха връзка с Русия в хакерската атака срещу тръбопроводната компания

В САЩ видяха връзка с Русия в хакерската атака срещу тръбопроводната компания

Група хакери, наричащи себе си DarkSide

Лавров и Блинкън обсъдиха също график на двустранни контакти, включително предложение от Вашингтон за домакинство на руско-американска среща на върха.

"Обсъден беше график на други руско-американски контакти за следващия период, включително предложението на Вашингтон за организиране на руско-американска среща на върха", се казва в изявлението на руското външно министерство.

Припомняме, че отношенията между двете държави се обтегнаха още повече в последните години след обвиненията в намеса на руски хакери във вътрешните работи на САЩ.