През последните два месеца Русия вероятно е започнала да изгражда големи нови формирования, за да добави дълбочина към сухопътните си сили. Те включват 25-та общовойскова армия, пише в доклада на разузнаването към британското министерство на отбраната, става ясно от публикация в "Туитър" на британското военно ведомство.

След нахлуването си в Украйна, Русия разположи главно мобилизирани резервисти за попълване на установени вече формирования или като част от пехотните полкове за териториална отбрана.

Рядко се създават нови организации с всички оръжия, като комбинирани оръжейни армии, които са проектирани да бъдат самодостатъчни сили. Изключение от това беше 3-ти армейски корпус, създаден през лятото на 2022 г., който като цяло се представи слабо. Русия вероятно ще разположи всяка нова формация като резервна сила в Украйна. В по-дългосрочен план обаче Русия се стреми да укрепи силите си срещу НАТО.

Без голяма нова вълна от задължителна мобилизация Русия едва ли ще намери достатъчно нови войски, за да осигури дори една нова армия.

Путин отрече за мобилизация, но призна за недостиг на оръжия

Путин отрече за мобилизация, но призна за недостиг на оръжия

Той обяви, че Русия е увеличила производството на основни оръжия